Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bu sebeple bina zarfında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Elan detaylı ele düzenındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

 Buna bedel, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Mafevkda mevki vadi özellikler; yangın baplarında mahal kayran yol özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem kızılınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının arazi alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil çıkmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Birşunca yangın bapsı modelinin yer aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, tezyinî yangın kapıları, standart yangın kapıları kabil modeller bile bulunuyor.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve dumanın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı tıkızya kapanmaktadır.

ölçün bir acil çıkış bapsı ekseriya 2000 TL ile 4000 TL arasında mütebeddil bir fiyata iye olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve öbür özellikleri gibi faktörler ederı etkisinde bırakır.

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik veya dairesel bir korunum içre mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana iye yahut estetik gamların önemli olduğu binalarda Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak olduğu yürekin, muhtemel olan en kısaca sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve şayan fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bu tür yangın merdiveninin gerçek özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven kalıplı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar yahut estetik efkârların bir faktör evetğu binalar ciğerin yönlü hale getirir.

Report this wiki page